Често задавани въпроси

Ние сме готови да Ви помогнем

Потърсете нашите отговори на най-често задаваните въпроси

1. Климатикът не стартира веднага
При рестартиране защитния механизъм спира работата на компресора за  около 3 минути, за да предотврати претоварването на системата. Изчакайте  3 минути, след което климатичната инсталация трябва да заработи  автоматично.
2. Чува се шум
По време на работа и веднага след спиране на климатика може да се чува звук на течаща вода. Възможно е преливането на охладителната течност по време на работа на системата да продължи около 2-3 минути. Саморазмразяването в режим Отопление може да породи леко свистене.
3. Влага и пара
При рязко охлаждане на въздух с висока влажност по вътрешното тяло се  образува воден конденз. При саморазмразяване на външния агрегат е  възможно отделяне на водна пара.
4. Вода капе от външното тяло
Водата се образува във външното тяло по време на саморазмразяване.
5. Неприятна миризма, идваща от климатика
Миризмите от въздуха в стаята не могат да се отстранят напълно от филтрите на вътрешното тяло.
6. Спрял или слаб въздушен поток
В началото в режим Отопление, скоростта на вентилатора е много ниска до загряването на вътрешните части на инсталацията. Ако в режим Отопление стайната температура се покачи над зададената, външният агрегат ще спре работа, а вентилаторът на вътрешното тяло ще се върти съвсем слабо. При саморазмразяване в режим Отопление инсталацията спира работа за 6-12 минути. При температури под +5 е препоръчително, а при температури под -5 е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО климатикът да не бъде изключван.

Ако не успяхте да решите проблема си и имате още въпроси

Може да ни намерите навсякъде, където ви е удобно

facebook-icon https://plus.google.com/+УзуновиЕООДСервизУзуновДимитровград

facebook|google +

Close