Профилактика.

Защо климатика има нужда от професионално почистване?

С използването на климатика, особено в зимен режим, радиатора на вътрешното тяло не се измива и събира мръсотия и микроби по него. В резултат на това климатика бива задръстен, потока на въздух намалява и по този начин започва да работи неефикасно. Още повече натрупаните микроби отдават неприятна миризма и нарушават комфорта Ви.

В следващите разделения ще намерите процедурите, които включва профилактиката, която извършваме.

Почистване на филтри

Филтрите се дезинфекцират и почистват като това спомага за добрия поток на въздух и също така премахва част от лошата миризма.

Съвет

„Почиствайте филтрите поне веднъж месечно. Така ще спестите пари, защото климатика ще работи до 20% по ефективно“

%

Почистване на радиатора на вътрешното тяло

Най-мръсната част обикновено е вътрешния радиатор. Той се забива с мръсотия най-вече през зимата, когато радиатора не кондензира (защото излъчва топлина, лятото излъчва студ и затова кондензира) и това прави климатика да работи изключително неефективно. Също така забитите микроби отделят неприятна миризма, която не би било възможно да се премахне без почистване. По време на профилактиката ние измиваме радиатора и го обезпаразитяваме със специален препарат. Това убива микробите, премахва миризмава и климатика работа максимално ефективно.

Почистване на вътрешната турбина.

Както се вижда на снимката, вътрешната турбина може да бъде силно замърсена и почистването и е от голямо значение. Това замърсяване по турбината нарушава конструкцията и това допринася към по-нисък поток на въздух, което пък директно води до неефективно използване на Вашия климатик. По време на профилактиката ние почистваме турбината, за да изчистим климатика максимално добре.

Съвет.

„Не опитвайте да почиствате турбината сами. Това изисква прецизно разглабяне на климатика и знания относно сглобката на климатика. Грешното разглабяне/сглобяване може да предизвика ненужно разваляне на климатика“

Почистване на отвеждащия дренаж и вътрешната вана.

През летния режим вътрешния радиатор кондензира. Този конденз се събира във вана под радиатора, която е свързана с дренажен маркуч, който отвежда водата навън. Поради натрупаните мръсотии с времето ваната или маркуча се забиват. Когато това се случи климатика започва да тече вътре, вместо отвън. С всяка профилактика ние внимателно почистваме тази важна част от климатика.

Общ преглед на климатика.

Климатика се оглежда за разхлабени кабели, лоши връзки или несвързани датчици. Това се прави в потока на работа и много често разрешава проблеми, които са щели да се появят в най-скоро време.

Почистване на външното тяло.

По преценка на майстора се почиства външното тяло или по-точно радиатора. Ако радиатора е забит допринася към лошата работа на климатика също толкова, колкото и вътрешния радиатор. Не е често изпълнявана процедура, но при нужда се почиства.

Close